Lähetä ystävälle
Tatarstanin presidentti tapasi Suomen Moskovan-suurlähettilään
21.11.2017

Tatarstanin presidentti Rustam Minnikhanov tapasi 15. marraskuuta Kazanin Kremlissä Suomen Venäjän suurlähettilään Mikko Hautalan. Suomen valtuuskunta koostui 26 liikemiehestä ja virkamiehestä. Heidän joukossaan oli myös Spectan varatoimitusjohtajaTeppo Viherkoski.

Tapaamisen ohjelmassa oli liiketoimintafoorumi, jonka aikana osapuolet käsittelivät yhteistyön eri tasoista, Suomen kulttuuripäivien alkamisesta sekä yhteisten toimien kehittämisestä.

Rustam Minnikhanov onnitteli suurlähettilästä ja koko Suomen kansaa tulevan Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan johdosta sekä Venäjän ja Suomen keskinäisten suhteiden perusteita koskevan sopimuksen 25. vuotisjuhlan johdosta. «Vaikeasta kansainvälisestä poliittisesta tilanteesta riippumatta, maamme presidentit ovat jatkaneet säännöllisiä tapaamisia vaalien samalla valtioiden välisten suhteiden kehittämismahdollisuuksia aluetasolla. Olen varma siitä, että jännittynyt tilanne, mikä ei ole edullinen Euroopalle eikä Venäjälle, ratkeaa lähiaikoina», – Rustam Minnikhanov korosti tervehdyspuheessaan.

”Useat suomalaiset yritykset toimivat jo nykyisin menestyksekkäästi tasavallassamme. Tatarstan pyrkii edelleen kehittymään ja näkisi mielellään enemmänkin suomalaisia yrityksiä alueellaan. Täällä on kaikki tarvittava: infrastruktuuri, kehittynyt logistiikka ja resurssit.”

«Olemme erittäin iloisia siitä, että Venäjän ja Suomen väliset suhteet ovat säilyneet vaikeista kansainvälisistä olosuhteista huolimatta», – Mikko Hautala sanoi vuorostaan.

Hänen sanojensa mukaan Suomi pyrkii tämän suuntauksen ylläpitämiseen ja kehittämiseen. «Olemme suurlähetystössämme valinneet strategian, jonka mukaan tulemme aktiivisesti toimimaan sellaisten Venäjän alueiden kanssa, joiden potentiaali on suurinta. Tatarstanin tasavalta on yksi niistä alueista», – suurlähettiläs korosti.

Suomalaisten liikemiespiirien edustajat pitivät tapaamisessa lyhyet esityksensä. Teppo Viherkoski kertoi puheessaan Spectan harjoittamasta toiminnasta Venäjällä ja nimenomaanTatarstanissa, sijoituksista pakkaustuotteiden paikalliseen tuotantoon, tulevaisuuden suunnitelmista, sekä ratkottavista ongelmista, kuten käytettyjen muovipullojen kierrättämisestä PET-vanteiden raaka-aineeksi. Tatarstanin presidentti antoi puolestaan asianmukaiselle ministeriölle tehtäväksi kiinnittää erityistä huomiota jätteiden käsittelyyn arvokkaaksi raaka-aineeksi.

Tatarstanin tasavallan presidentti kutsui Suomen suurlähettilään ja kaikki halukkaat katsomaan Tatarstanissa pidettäviä tulevia jalkapallon MM-kisojen otteluita, sekä ammattitaidon MM-kilpailun World Skills tapahtumia.

   

Ota yhteyttä meihin

    Ota yhteyttä meihin
    Saadaksesi selville tuotteiden hinnat, toimitusajat ja tarjoukset, sekä jättääksesi palautteesi, ehdotuksesi ja kommenttisi
    Syötä kuvakoodi:
    captcha