Lähetä ystävälle
SPECTA investoi 10 MEUR PET-pakkausvanteen tuotantoon Venäjällä Investointi nostaa Spectan Euroopan suurimpien vannetoimittajien joukkoon
27.11.2013

SPECTA investoi 10 MEUR ekologiseen projektiin – korkealuokkaisen PET-pakkausvanteen tuotantoon, jonka raaka-aine on kierrätetty PET-pullo. Kokonaiskapasiteetti on 10 000 Mt pakkausvannetta. Investointi koostuu kolmesta saksalaisesta tuotantolinjasta, jotka edustavat alan moderneinta teknologiaa. Investointi nostaa Spectan Euroopan suurimpien pakkausvanteen valmistajiin. Spectan kokonaisinvestointien arvo Kostromassa saavuttaa 27 MEUR.

SPECTA käynnisti toisen PET-pakkausvanteen tuotantolinjan Kostroman tehtaalla 27.11.

Tapahtumassa oli läsnä Suomen Moskovan suurlähettiläs Hannu Himanen, Kostroman maaherra Sergei Sitnikov sekä 50 kutsuvierasta. Vieraat panivat merkille korkean automaatiotason, tuotantokulttuurin ja siisteyden tehtaalla. Projektiin kuuluva kolmannen linjan käynnistys on suunniteltu heti alkuvuoteen 2014.

1) “Yli 200 suomalaista yhtiötä mekaanisen puunjalostuksen, rakennusmateriaalien ja metallinjalostuksen alalla käyttää Spectan vanteita. Venäjallä SPECTA palvelee monia eurooppalasia ja suomalaisia yhtioita kuten UPM, StoraEnso ja Rautaruukki. Kostroma on lähellä Suomea. Rekkakuljetukset voidaan hoitaa 48 tunnin sisällä minne tahansa Suomessa sekä oma varastomme Kouvolassa takaa vieläkin nopeammat toimitukset”- tähdensi Erik Helin.”

Nykymarkkinassa 10 MEUR investointi on merkittävä lisä Kostroman alueen talouteen. Kostroman lääni ja VolgaStrap, Spectan tuotantoyhtiö, allekirjoittivat investointisopimuksen, joka myöntää yhtiölle verohelpotuksia. Vastineeksi lääni saa merkittävän investoinnin, 40 lisätyöpaikkaa sekä tiettyjä sosiaalisia takuita työntekijöille.

“Yhtiön, joka haluaa kehittyä, tulee investoida uuteen teknologiaan ja tuotantoon. SPECTA on aina toteuttanut aktiivista ja pragmaattista investointipolitiikka Venäjällä. Alkuperäinen investointi tehtiin yhdessä Finnfundin ja Swedfundin kanssa”, Helin kommentoi.

SPECTA vie tuotteittaan yli 20 maahan. Viennin osuus on noussut jo 30 prosenttiin. Teräs- ja PET-pakkausvanteen valmistajana SPECTA on yksi Euroopan suurimmista.

“Et voi nähdä koko maailmaa yhdestä ikkunasta. Investoijan täytyy ymmärtää vastuunsa, ja siksi jatkamme toimintamme laajentuessa panostamista ympäristöön ja yhteiskuntaan”, Helin sanoi.

Katso videolinkki tapahtumasta: Ambassador and Governor cut the Green Strap at Specta factory in Kostroma

Lisätietoja:

Antti Oikarinen, 044-5495218, antti.oikarinen@specta.com
Jari Peltola, 040-6595770, jari.peltola@specta.com
Erik Helin, +7985-7662604, erik.helin@specta.com

 
 
 
 
 
Ota yhteyttä meihin

    Ota yhteyttä meihin
    Saadaksesi selville tuotteiden hinnat, toimitusajat ja tarjoukset, sekä jättääksesi palautteesi, ehdotuksesi ja kommenttisi
    Syötä kuvakoodi:
    captcha