Lähetä ystävälle
Raudattomien metallien merkitseminen: mihin pitää kiinnittää huomiota?
04.10.2019

Kupari, alumiini, sinkki, tina, lyijy, nikkeli, kromi, ovat raudattomia metalleja, joiden soveltamisala nykyaikaisessa teollisuudessa on yksinkertaisesti rajaton. Kaikilla tämän ryhmän metalleilla on omat ominaisuutensa, mutta yksi asia niitä yhdistää — niiden koostumuksessa ei ole rautaa. Niiden pinnalle muodostuvaa oksidikalvoa on kuitenkin vaikea merkitä — liima ja maali eivät siihen kunnolla kiinnity. Tutkittuaan tällaisten pintojen kaikki ominaisuudet, Spectan asiantuntijat kehittivät merkintäratkaisun- Specta Ultraplast 501.RP-etiketin

 Raudattomien metallien tärkein etu on, että ne eivät ruostu ja ne ovat siten kestävämpiä ympäristövaikutuksille. Niitä ei voida kuitenkaan kutsua myöskään täysin haavoittumattomiksi — niiden pinnalle muodostuva oksidikalvo estää metallia tuhoutumasta, mutta tämä kalvo itsessään on alttiina kosteuden ja hapen kielteisille vaikutuksille. Mutta vain pinnat hapettuvat, kosteus ei sittenkään pääse metalliin sisään oksidikalvon ansiosta.

Specta Ultraplast 501.RP kiiltävällä polyolefiinietiketillä on vahvistettu liimakerros, joka on kehitetty ottamalla huomioon raudattomien metallien ja niiden seosten pintaominaisuudet. Näistä materiaaleista tehtyjen tuotteiden merkittämisen vaikeutena ei ole vain huono adheesio, vaan myös heterogeeninen ja saastunut pinta. Vaikeimpina merkitsemisen näkökulmasta pidetään tuotteita, jotka on valmistettu kemiallisesti valmistetuista raudattomista metalleista.

Ultraplast 501.RP-etikettiä valmistellessaan Spectan asiantuntijat ottivat huomioon näiden materiaalien kaikki ominaisuudet ja näytteiden testaamisessa olivat mukana Venäjän ja IVY-maiden suurimpia raudattomien metallien tuottajia.

Tällaisessa tiiviissä yhteistyössä valmistui uusi etiketti, jolla on kaikki tarvittavat ominaisuudet. Sillä on parannettu adheesio ja siksi se kiinnittyy lujasti jopa vaikeimpiinkin pintoihin. Etiketin pinta ei helposti likaannu ja se turvaa sävytteen hyvän kiinnittymisen. Niille voidaan kirjoittaa pysyvällä tussikynällä. Ultraplast-etikettiä voidaan käyttää -30 – +80 asteen lämpötiloissa.

Spectan uudella keksinnöllä on kysyntää useilla nykyaikaisen teollisuuden aloilla: koneenrakennusteollisuudesta metallin valssaukseen, sekä elektroniikkateollisuuteen.

Ota yhteyttä meihin

    Ota yhteyttä meihin
    Saadaksesi selville tuotteiden hinnat, toimitusajat ja tarjoukset, sekä jättääksesi palautteesi, ehdotuksesi ja kommenttisi
    Syötä kuvakoodi:
    captcha