Lähetä ystävälle
Modernisointi kriisiolosuhteissa
Projekti automaattisen pakkauskoneen asentamisesta vaahtobetonilohkotuotantoyritystä varten.
30.09.2020

On vaikea väittää vastaan siitä, että vuosi 2020 osoittautui vaikeaksi vuodeksi. Ei ole yhtä maata eikä yhtä talouden sektoria, joka ei olisi kokenut maailmanlaajuisen pandemian kielteisiä vaikutuksia. Näissä olosuhteissa, kun monien teollisuudenalojen päätavoitteena oli uida eikä hukkua, modernisointia oli erittäin vaikea toteuttaa. Mutta jopa tässä vaikeassa tilanteessa Spectan onnistui toteuttamaan useita projekteja. Yhdestä niistä kertomme artikkelissamme.

Kaikki alkoi helmikuussa

Tuolloin kukaan ei tiennyt vielä, mitä koettelemuksia meitä odottaa. Tämän vuoden helmikuussa rakennusmateriaalien valmistaja suunnitteli vaahtobetonilohkojen tuotantolinjan pakkausalueen modernisointia. Asiakas otti yhteyttä Spectaan ja pyysi teknistä tukea sekä vanhojen pakkauskoneiden diagnostiikkaa. Projektikeskustelun aikana molemmat osapuolet päättelivät kuitenkin, että paras vaihtoehto on uusien laitteiden toimittaminen. Spectan insinöörit laativat teknisen ja kaupallisen tarjouksen kahden automaattisen koneen järjestelmästä – pystysuoran- sekä vaakasuoran vannehtimisen mahdollistavilla vaihtoehdoilla. Kaikki meni hyvin kohti sopimuksen allekirjoittamista, mutta koronavirus aiheutti omat haasteensa loppusuoralla.

Modernisointi kahdessa vaiheessa

Pandemian takia asiakas joutui leikkaamaan kustannuksiaan ja laitteiden toimittaminen jätettiin toistaiseksi. Tilanne jatkui kevään loppuun saakka, jolloin Specta tarjosi asiakkaalle laitteiden ostamista kahdessa vaiheessa: vuonna 2020 vaakasuoran vannehtimiskoneen toimitus ja vuonna 2021 pystysuoran. Tämän ratkaisun avulla asiakkaan kuormitusta vähennettiin ja samalla kyettiin modernisoimaan yritystä.

Täten kriisistä huolimatta kauppa toteutui ja toimitussopimus allekirjoitettiin kesäkuun lopussa.

Nyt Specta, yhteistyössä italialaisen kumppaninsa kanssa, täyttää sopimusvelvoitteet ja täten myös osoittaa asiakkaalle korkeatasoista ammattitaitoa jatkamalla projektin toisen vaiheen eli pystysuoran pakkauskoneen asentamista ensi vuonna.

Ota yhteyttä meihin

    Ota yhteyttä meihin
    Saadaksesi selville tuotteiden hinnat, toimitusajat ja tarjoukset, sekä jättääksesi palautteesi, ehdotuksesi ja kommenttisi
    Syötä kuvakoodi:
    captcha