Lähetä ystävälle
Mihin maailman teräsmarkkinat ovat menossa?
26.06.2018

SPECTA yhtiö tuli vuosittain pidettävän kansainvälisen konferenssin EUROPE STEEL MARKETS 2018 sponsoriksi. Tämä kaikille markkinatahoille tärkeä mielipiteenvaihtofoorumi pidetään jo kolmatta kertaa eri maissa, nyt Belgian Antwerpenissa. Puhujien huomion keskipisteenä oli monenlaisia kysymyksiä, jotka liittyvät markkinaolosuhteiden muutokseen Euroopassa ja USA:ssa.

Konferenssin ohjelmassa ovat investoinnit, uudet pakotteet, liiketoiminnan rahoitus, raaka-aineet ja ylituotanto. Yli kahdenkymmenen ison yrityksen edustajat analysoivat esitelmissään markkinoihin olennaisesti vaikuttavia suuntauksia ja ennen kaikkea Donald Trumpin ja Eurokomission politiikkaa. Viimeisen kahden vuoden aikana kauppa- ja tariffipolitiikan kysymykset ovat tulleet teräsalan edustajille erityiseksi huolenaiheeksi.

Muuttuneet markkinaolosuhteet ovat tuoneet Euroopan terästeollisuudelle uusia yhteisiä ratkaisuja vaativia haasteita. Analyytikoiden mukaan politiikan muuttuminen aiheuttaa globaaleja muutoksia taloudessa: teräksen ja mustametalliromun maahantuontimarkkinat Euroopassa muuttuvat ja näiden muutosten taustalla tapahtuu myös yhtiöiden fuusioita. Tähän liittyen yritykset joutuvat muuttamaan myös investointistrategioitaan.

Konferenssin osallistujat olivat erityisesti huolissaan USA:n uudesta tariffipolitiikasta. Asiantuntijoiden mukaan uudet hinnat muuttavat kauppavirtoja ja koko toimitusketjua. Yleisesti katsoen eurooppalaiset metallurgiayhtiöt odottavat pikaista suojelutoimenpiteiden hyväksymistä ja uskovat niihin.

Kahden päivän konferenssi antoi erinomaisen mahdollisuuden keskittyä tärkeisiin trendeihin, jotka tulevat määrittelemään maailman tilannetta lähivuosina. Keskustelu jatkui myös konferenssisalin ulkopuolella ja kaikki osallistujat ovat vaihtaneet kokemuksiaan Antwerpenin satamaan järjestetyn kiertomatkan aikana Network Speed Meeting muodossa: kaikille tapaamisen osallistujille annettiin mahdollisuus 60 sekunnin aikana esitellä yhtiönsä ja vaihtaa käyntikortteja kollegojen kanssa.

Toimiessaan johtavien metallurgiayhtiöiden kanssa SPECTA seuraa huolellisesti maailman teräsmarkkinoilla olevaa tilannetta. Tämän tason konferenssiin osallistumisen ansiosta yhtiöiden edustajat ovat arvioineet tulevia muutoksia, löytäneet ja vahvistaneet yhteyksiä maailman terästeollisuusalan avaintahojen kanssa.

Ota yhteyttä meihin

    Ota yhteyttä meihin
    Saadaksesi selville tuotteiden hinnat, toimitusajat ja tarjoukset, sekä jättääksesi palautteesi, ehdotuksesi ja kommenttisi
    Syötä kuvakoodi:
    captcha